Iron Impress

Over ons

Iron Impress

Onze eerste Cocker in 1973 was Iron Impress of the Weatherhouse. Een reutje met alles in zich wat een Cocker tot zo’n fijne hond maakt. De Engelse Cocker Spaniel werd voor ons blijvend het favoriete ras. Een herinnering die we eer aan doen door de naam Iron Impress als kennelnaam te nemen.

Er kwam toen een teefje bij en samen kregen ze een paar nestjes. Daarna hield het op. Een druk leven met werk en gezin betekende een tijdlang geen honden meer.

Joost
Isis

Tripol's Iristebel

In 2013 was er weer tijd voor een hond. Zo kwam Tripol’s Iristebel ( Isis ) bij ons. Toen zij er eenmaal was, kwam de wens toch nog eens een nestje te doen. We hadden Isis al mede gekozen, omdat ze voortkomt uit een combinatie van reu en teef met weinig onderlinge verwantschap. Ook voor de volgende generatie kozen we weer voor zo weinig mogelijk verwantschap van de ouders.

Kennel Iron Impress

In 2015 had Isis haar eerste nestje. Van dat nestje zijn teefje Vexine ( Siene ) en reu Tourlien ( Ollie ) bij ons gebleven en daarmee willen we verder gaan met fokken.

Ons doel is in de eerste plaats het fokken van gezonde honden. Als tweede doel willen wij de typerende eigenschappen van de Engelse Cocker Spaniel wat betreft karakter en uiterlijk behouden. 

Els en Luc van der Wal

drie honden